8 Mart 2014 Cumartesi

Bol köpüklü Türk Kahvesi nasıl yapılır?

Kahvenin kokusu bile yeter bizi mest etmeye ancak birde köpüklü oldumu keyfine doyum olmaz.

Köpük için yapılması gereken çok basit aslında

Önce cezveye veya elektirikle cezveye kişi başına
1 tatlı kaşığı kahve ama elinizi korkak alıştırmayın kahve bol olmalı tepeleme koyabilirsiniz.
Dilediğiniz kadar şeker orta için iki küp şeker idealdir.
Ardından fincanınınız kadar su

Sakın karıştırmayın böylece ocağa koyun ve kaşığı artık kullanmayacağız
Kaynamaya ve köpürmeye başlayacaktır.
Köpürdüğünde fincanın yarısı kadar fincana dökün bir kere daha kaynayın köpürür köpürmez ocaktan alın ve fincanınızı doldurun.

İşte size bol bol köpüklü mis gibi Türk Kahvesi

Afiyet olsun:)

2 yorum: