5 Mart 2014 Çarşamba

Gölevez nedir?

   GÖLEVEZ,  Patates,yerfıstığı,muz,avokado,kivi gibi yumru bitkilerinden olup,tüketimi patates bitkisine benzemektedir.Patatesin gıda maddesi olarak kullanıldığı her yerde Gölevezde kullanılabilmektedir.Tropik ve Subtropik ülkelerde gölevez Konserve,Püre,Un,Cips;Şehriye ve dondurulmuş gıda olarak değerlendirilmektedir.Besin değeri ve verimi ve diyet besini olması açısından patatese oranla daha avantajlıdır.Ayrıca nişasta kaynağı içeriğiyle önemli bir enerji kaynağı olan ve kalınbağırsak riskini azaltmasından dolayı Gölevezin üretimi ve tüketiminin yaygınlaştırılması insan sağlığı açısından önem kazanmaktadır.
Mersin'in Anamur ve Bozyazı ilçelerinde yetişir.

Gölevezi patates gibi kızartabilir sulu yemeğini yapabilirsiniz.
Sevdiklerinize tattırabileceğiniz patatese benzeyen ama farklı bir lezzeti olan çok sağlıklı ve diyet bir besindir.
Afiyet olsun.







2 yorum:

  1. Anamurlu bi arkadaşım aşkom var kulakları çınlasın onun sayesinde öğrenmiştim gölevezi :) tadıda gayet hoş

    YanıtlaSil
  2. Arkadaşınız size çok sağlıklı bir gıda tattırmış. Anamurluları bilirim güzel insanlardır.
    Afiyet olsun :)

    YanıtlaSil