GÖLEVEZ, Patates,yerfıstığı,muz,avokado,kivi gibi yumru bitkilerinden olup,tüketimi patates bitkisine benzemektedir.Patatesin gıda maddesi olarak kullanıldığı her yerde Gölevezde kullanılabilmektedir.Tropik ve Subtropik ülkelerde gölevez Konserve,Püre,Un,Cips;Şehriye ve dondurulmuş gıda olarak değerlendirilmektedir.Besin değeri ve verimi ve diyet besini olması açısından patatese oranla daha avantajlıdır.Ayrıca nişasta kaynağı içeriğiyle önemli bir enerji kaynağı olan ve kalınbağırsak riskini azaltmasından dolayı Gölevezin üretimi ve tüketiminin yaygınlaştırılması insan sağlığı açısından önem kazanmaktadır.
Anamurlu bi arkadaşım aşkom var kulakları çınlasın onun sayesinde öğrenmiştim gölevezi :) tadıda gayet hoş
YanıtlaSilArkadaşınız size çok sağlıklı bir gıda tattırmış. Anamurluları bilirim güzel insanlardır.
YanıtlaSilAfiyet olsun :)